Er du ved at starte en virksomhed, eller har du fundet på et nyt og spændende tiltag? Så kan det være, at det er blevet tid til at lave din egen hjemmeside. Men hvordan gør man lige det? Få tips og tricks i denne artikel. 

Internettet rummer alt i dag, lige fra nuttede og sjove kattevideoer til madopskrifter og bolighandel. Danskerne researcher og køber deres produkter og tjenester på nettet, og der er i det hele taget ikke meget, som ikke foregår online. Derfor er det også fornuftigt at lave en hjemmeside, hvis du skal markedsføre det ene eller det andet, eller hvis du drømmer om at inspirere med en fed blog. 

Begå dig sikkert på internettet 

Først og fremmest skal du have et godt og sikkert udgangspunkt. På https://minip.dk/ kan du undersøge, om din IP-adresse og lokation er offentligt tilgængelig, og om din trafik på nettet er beskyttet eller ej.  

Det kan have stor betydning for både dit arbejdsliv og dit privatliv, og det er bestemt fornuftigt at få styr på, før du laver din hjemmeside. Generelt kan det være godt at sørge for, at du færdes sikkert på nettet, og det kan du læse meget mere om her. 

Hvor kan man lave en hjemmeside? 

Hvis du ikke allerede er en stor IT- og kodehaj, skal du ikke lade dig afskrække. Der er heldigvis masser af platforme, som giver dig mulighed for at skabe en hjemmeside ganske intuitivt. WordPress er nok den mest populære “page builder”, som det hedder, og her kan du nemt og hurtigt komme i gang med at lave en hjemmeside.  

Sådan får du kunder og brugere til din side 

Du laver selvfølgelig en hjemmeside, fordi du ønsker at nogen skal få glæde af den. Det gælder, hvad enten du ønsker dig læsere til din blogs livsstilsartikler eller kunder til dit produkt eller din ydelse. Derfor er det enormt vigtigt, at din side er brugervenlig og appetitvækkende, så man faktisk har lyst til at bruge den og opholde sig på den. 

Bryd teksten op, indsæt godt med overskrifter, billeder og citater. Det er nemlig også godt for det, der hedder SEO – Search Engine Optimization eller “søgemaskineoptimering”. Med en god og brugervenlig hjemmeside kommer du højt op i søgemaskiner som Google og Bing – og så kan dine kunder og brugere finde dig!