I forbindelse med de yderst relevante klimaforandringer, og vores fortsat forurening af vores jordklode er det kun relevant at overveje hvordan man selv kan gøre mere i hverdagen for at passe på miljøet. Der er faktisk flere ting du som bare ét menneske kan gøre for at hjælpe til, og selvom at man måske har tendens til at tænke at en person ikke gør den store forskel, så er det slet ikke tilfældet.  

Vi kan vist ikke komme udenom at kloden har brug for en hjælpende hånd, fra alt det som vi læsser på den. Den forurening som vi påfører kloden, er værre end nogensinde før, og har fatale konsekvenser for vores jordklode. Det er tid til at vi som enkelte personer også begynder at tage ansvar. Det er tid til at spørge os selv hvordan vi i vores hverdag kan bidrage til en mere miljøvenlig og grøn kultur.  

Derfor menes det altså ikke at du skal gøre dit hjem mere grønt ved at male væggene grønne og installere grønne møbler. Nej her giver vi dig løsninger til hvordan du i hverdagen og i dit hjem kan gøre et bidrag i kampen imod global opvarmning, og hjælpe til imod en grønnere og mere miljøvenlig fremtid.  

Skift oliefyret ud med en mere klimavenlig løsning 

Hvis du stadig har et traditionelt oliefyr installeret i dit hjem er det måske på tide at skifte det ud med noget som er mere miljøvenligt. Fordelen ved de løsninger som er mere miljøvenlige, er ofte også at de i længden sparer dig for dyre regninger. I nogle tilfælde kan det dog være en besværlig opgave at udskifte systemerne, og det kan for nogle gøre at de holder sig tilbage. Hvis du går og gør dig overvejelser om fordele og ulemper ved et lån i sammenhæng med udskiftning af et oliefyr, så kan du finde information om lån her på denne side: jubii.dk/tjenester/laan/kviklaaan/. Siden indeholder informationer blandt andet om lån, tilbagebetaling og renter, som du kan gøre brug af hvis du føler at det er relevant for dig.  

Har du overvejet solceller? 

Måske tænker du at solceller er en smart løsning, men aldrig egentlig har overvejet at solceller i hjemmet er en ret effektiv løsning. Solceller er en super form for grøn energi, og kan sagtens anvendes i Danmark selvom at solen ikke skinner alle dage om året. Undersøgelser fra Aalborg Universitet, viser desuden at solceller som primær energikilde i hjemmet, gør danskerne til mere nøjsomme forbrugere. Det betyder at, dem med solceller er mere beviste om hvordan de bruger deres energi, og på hvordan de sparer den.  

De små ting spiller en stor rolle 

Har du desuden overvejet hvilke små ting i hverdagen du kan gøre for at tage grønnere valg? Disse kan fx være at sortere dit affald, som hurtigt bliver en god vane når først man er inde i det. Det kan være at tage kortere bade, og forsøge at mindske vandforbruget. De fødevarer og andre varer som vi handler ind, kan også have en stor betydning. Valg af økologiske varer samt varer med klimavenlig emballage, er super energibevidste valg. Desuden kan man mindske forbruget af fx tøj, ved at handle mere genbrug, og blive bedre til at sælge ud af de ting man ikke bruge fremfor at smide det ud.  

Der er mange små valg, som i realiteten egentlig bare handler om at ændre nogle af vores vaner. I længden betyder det alligevel noget, og særligt hvis mange mennesker i det daglige ændrer sine vaner, kan det på den lange bane have en stor betydning på vores jordklode.