Efter flere måneder med stigende priser på el, varme og naturgas står det klart, at Danmark, ja hele Europa og mange andre steder i verden, står i en energikrise. Om den bliver i det omfang, man så i 1970’erne er endnu uvist, men mange har allerede oplevet, at de stigende priser har gjort et indhug i det månedlige rådighedsbeløb. Her ser vi på, hvordan I som familie kommer godt igennem, uden familielivet lider skade. 

Selvom det politisk blev besluttet at udfase oliefyr for at fremme den grønne omstilling, er der stadig mange hjem, der opvarmes med netop oliefyr. De stigende energipriser kan derfor også få betydning for folk, der fyrer med olie, men kun de færreste er heldige at gå fri af stigende energipriser, så derfor er det ikke nødvendigvis af denne grund at man kan overveje at udskifte oliefyret. 

Energipriser kan føre til konflikter 

Overvejer man at skifte, må man tænke sig grundigt om for at finde et alternativ. Det er naturligvis de voksnes beslutning, og her er det klart, at parterne må være enige. Hvis man gennem længere tid har skænderier om, hvorvidt et pillefyr eller en varmepumpe er at foretrække, kan det påvirke familielivet, og det kan blive nødvendigt at kontakte en familierådgiver for at genskabe det gode klima. 

Familierådgiveren kan naturligvis ikke vejlede om, hvilken varmekilde, der er den bedste, og det må man altså selv finde ud af. Den slags kræver grundig research, og der må foretages beregninger, ligesom fordele og ulemper må opvejes. Der kan være mange penge at spare, ikke kun på selve varmekilden men også på eksempelvis opvarmning af vand, som kræver el og altså også kan blive en dyrere i og med at energipriserne stiger. Her kan en gennemstrømsvandvarmer komme i spil, da denne bruger mindre el end en traditionel vandvarmer.