Vi lever i en tid, hvor rigtig mange danskeres arbejde foregår ved et skrivebord på et kontor. Der er både fordele og ulemper ved denne arbejdsform, og det er vigtigt, at miljøet bliver tilrettet begge. Læs her om, hvordan det fysiske og psykiske helbred påvirker medarbejdernes trivsel på arbejdet.

Få indført bevægelse kontoret

Menneskekroppen er beregnet til at være aktiv, og vores kroppe har brug for bevægelse for at holde sig sunde og raske. For lidt bevægelse i hverdagen kan forsage smerter i form af rygproblemer og muskelspændinger, der kan resultere i spændingshovedpiner. Man kan derfor godt komme til at opleve disse fysiske symptomer, hvis man sidder stille på kontoret hele dagen. Heldigvis er der en måde at få modkæmpet dette! Ved at bringe fysisk bevægelse ind på kontoret og flette det ind i dagsordenen, kan man bidrage til medarbejdernes fysiske sundhed og trivsel. Bevægelse på arbejdspladsen kan af den årsag faktisk mindske sygefraværet i virksomheden. Har du brug for inspiration til, hvordan man sætter det i gang? Bevæg dig på arbejdet med Officefit, som kan hjælpe dig og din virksomhed godt i gang med en sundere og sjovere hverdag.

Glem aldrig det mentale helbred

Det er helt naturligt, og faktisk blevet mere udbredt end nogensinde, at blive mentalt presset grundet arbejde. Nogle danskere arbejder i meget stressede situationer, som kan påvirke deres mentale helbred. Andre befinder sig på en arbejdsplads, hvor dårlig ledelse eller manglende sammenhold imellem medarbejderne gør dem utilpas på sin arbejdsplads. Det er et vigtigt problem, som alle virksomheder bør tage højde for. Man kan modkæmpe dette ved at skabe god kommunikation imellem alle i virksomheden. Hvis tonen er god, og der kommunikeres hensigtsmæssigt og effektivt, kan misforståelser og yderligere stress undgås. Teambuilding-workshops kan være en god måde at ryste kollegaerne sammen på, og kan også bidrage til den psykiske trivsel.