De fleste er nok klar over, at hvis man vil i rigtig god form, og ikke bare lige nok til at løbe fem kilometer på under en halv time, så er motion i sig selv ikke nok til at nå derhen. Der er mange faktorer der spiller ind, når det kommer til at skulle blive rigtig fit. Udover livsstil som søvn og lignenden, så spiller koster også en rigtig stor rolle. Det betyder rigtig meget hvad du spiser, men selvom du spiser sundt og varieret, så er der en stor sandsynlighed for, at din krop ikke får det den har brug for, for at den kan yde optimalt.

Meget træning kræver mere ekstra

Jo mere man træner, og jo hårdere kroppen arbejder, jo mere har den også brug for, for at kunne yde efter bedste evne. En af de ting som langt de fleste godt er klar over, er essentielt i forbindelse med træning er protein. En stor del af denne protein kan man få gennem mælk, bananer og lignende, hvis man træner hårdt, kan det være nødvendigt med proteinpulver.

Det samme gør sig gældende med kreatin. Kroppen danner selv selv kreatin, men hvis man træner meget, kan det være en fordel at hjælpe kroppen lidt ved at indtage kreatin, da musklerne hurtigere restituerer sig, hvilket naturligvis er en fordel, hvis man gerne vil se resultater.

De glemte tilskud

Man behøver ikke have trænet på specielt højt plan, for at kende til kreatin eller proteinpulver, men der er også andre typer af tilskud, der giver din krop mulighed for at yde mere og dermed præstere bedre. Noget af det din krop har brug for er omega fedtsyrer, som findes i fisk. Selvom vi godt ved, at vi skal spise fisk minimum to gange om ugen, så er det de færreste af os, der får efterlevet dette, og derfor kan fiskeolie være en rigtig god ide. Uanset om man træner eller ej, er det vigtigt at få de stoffer som det indeholder, da det er godt for hjerte-kredsløbet og meget andet.

I forhold til træning er det godt med fiskeolie, fordi det  forebygger betændelse i musklerne, og ikke mindst fordi det ligesom kreatin nedsætter restitutionstiden og øger kan være med til at øge dit stofskifte. Fiskeolie kan fås på mange forskellige måder, men den mest almindelige er som kapsler. Der findes også mange producenter af fiskeolie, blandt førende finder man Eye Q, der kan købes her.

Drop de helt specielle tilskud

Ovenstående eksempler er blandt de mest basale og vigtigste tilskud. Der er meget sjældent grund til at tage nogle af de meget specifikke tilskud der findes. Hvis du ellers spiser sundt og varieret, vil kreatin, protein, fiskeolie og en helt almindelig vitaminpille dække dit behov helt fint.