De fleste kvinder skal til tjek ved gynækologen cirka 6-8 uger efter fødslen, så du er sikker på, at du er kommet godt over fødslen. Din krop skal være nogenlunde helet, før du kan begynde på træningen. Det betyder blandt andet, at du ikke skal begynde på mavebøjninger, før dine mavemuskler er kommet godt på plads.
Ved tjekket cirka 6 uger efter fødslen er de fleste kvinder helet, så de kan begynde på træningen. Her kan du starte lige så stille op med gåture og lette øvelser, så du kan mærke, hvad din kop kan klare. Gør det til en vane at gå tur med barnevognen hver dag, og brug turene som træning ved for eksempel at gå op ad bakke eller i udfordrende terræn. Du er ikke i samme form, som du var før eller under graviditeten, så giv dig tid til at komme tilbage uden at overbelaste kroppen.
Det er ikke nu, du skal tabe dig
Selvom du har taget et par kilo på under graviditeten, er det vigtigt, at du ikke går i gang med at tabe dig lige med det samme. De fleste taber sig automatisk cirka 5 kilo i løbet af det første år, fordi amningen justerer din vægt. Hvis det ikke er nok, kan du cirka et halvt år efter fødslen så småt begynde at tilpasse din træning, så du taber dig. Hvis du ammer, er det helt essentielt, at du spiser nok kalorier, så dit barn får den rigtige næring. Derfor skal du ikke prøve at tabe dig ved at spise for lidt, men derimod få lidt mere aktivitet ind i hverdagen, så du taber dig hen ad vejen.
Find det rigtige udstyr
Din krop ændrer sig i løbet af en graviditet, og det tager lidt tid for den at finde tilbage. Selvom det kan være fristende bare at træne i en amme-bh, som alligevel passer, bør du investere i en ordentlig sports-bh. Prøv eventuelt at finde en justerbar model, så du kan bruge den så længe som muligt.