At holde sig i god form og spise sundt er en vigtigt ting for folk i alle aldre. Vi liver i en digital tidsalder, der i højere og højere grad bliver domineret af computere, smartphones og tablets. Vi har stillesiddende job, hvor man ikke får megen motion, hvorefter vi tager hjem og spiser junkfood foran skærmen igen. Det er noget af et skråplan, som ikke blot går udover os selv, men også i høj grad vore børn.

Lige fra de kan sidde op får danskernes børn stukket tablets i hænderne og mange af dem kan åbne apps, før de kan tale. Det tegner ikke godt for fremtiden, da de fleste unger hellere vil spille computer end ud og lege. Computeren leger for dem og kræver et minimum at aktivitet.

Det er en tendens der skal stoppes nu og det starter hos forældrene.

Dyrk sundheden som familie

De danske forældre skal tage mere ansvar, så de kan stå som gode eksempler for deres børn. Det er noget der kræver en masse arbejde, men man vil hurtigt opdage at alle får mere overskud og energi af en sund livsstil.

Start i det små med at lave sundere måltider, der skal indtages uden at der er tændte skærme. Det i sig selv kan blive en kamp, men det betaler sig at være vedholdende. Spis sundt og begynd så småt at dyrke motion med dine børn.

Måske har man ikke lyst til at slæbe dem med i fitnesscenteret og det er måske ikke så sært, da man gerne vil kunne koncentrere sig om sin egen træning. Men der er masser af alternativer. Køb nogle håndvægte, en motionscykel eller hulahopringe. Der er masser af god træningsudstyr, som man kan have derhjemme og som ungerne vil finde stor morskab ved at benytte, især hvis det foregår sammen med deres forældre.

Lær mere om sundhed og motion

Det kan godt være en svær opgave at kaste sig ud i, især hvis man aldrig har gjort noget lignende før. Men der er hjælp at hente, for du kan læse alt om sundhed og træning på Fitmagasinet.dk. Det er et online fitness- og sundhedsmagasin, der ganske gratis lærer dansker alt om, hvordan man holder sig sunde og i god form.

Gå derind allerede i dag og få en masse gode tips til, hvordan du og din familie får den bedste start på det sunde liv. Det betaler sig i den grad, når i kan se jeres børn blive sunde og raske. Når de hellere vil ud og lege i haven, end at sidde og stene med en tablet i hånden. Der er ikke noget galt med digitalt legetøj, men det må bare ikke gå forud for det gode og sunde liv.