Rigtig mange danskere synes, de burde dyrke mere motion, men mange får det alligevel ikke gjort. Ofte er der masser af undskyldninger, og familien er næsten altid en af dem – men faktisk burde det være omvendt: Du burde dyrke motion for din families skyld. På den måde får de nemlig en sundere mor eller far, som har mere overskud og højst sandsynligt lever længere. Samtidig er du et godt forbillede for dine børn, og chancen for, at de selv bliver mere aktive senere i livet, er stor.

Derfor er en aktiv livsstil noget af det bedste, du kan gøre for dig selv og dine børn, og det er ingen undskyldning, at børnene ikke kan være alene hjemme. Der er nemlig massevis af muligheder for enten at træne hjemme, som vi skrev om i sidste måned, eller tage børnene med.

Børnene har også brug for motion

Hvis du for eksempel skal ud at løbe eller powerwalke, kan du nemt lade børnene cykle ved siden af. På den måde får de også lidt ekstra frisk luft og en masse sund motion. Børn helt ned til to år kan bruge en løbecykel, hvis de ikke er store nok til en almindelig cykel endnu. Du kan blandt andet finde en rigtig god Puky løbecykel her.

En løbecykel styrker dit barns balance og gør, at de fleste kan gå direkte over til en almindelig cykel uden støttehjul, når de bliver større. Derfor er det en nem måde at klare cykeltræningen på, og du får samtidig en masse kvalitetstid med dine børn.

En klapvogn til de helt små

Hvis børnene er helt små, eller du løber lange ture, kan du også investere i en løbevogn. Det kan samtidig have den positive effekt, at du bliver mere motiveret for at løbe, fordi barnet hurtigt vokser ud af klapvognen. Du skal dog være opmærksom på at undersøge markedet grundigt og læse andres erfaringer, inden du køber en løbevogn, så du finder den, der passer bedst til dig. Turene bliver nemlig både ubehagelige og måske skadelige, hvis du har det forkerte udstyr.