Vores ryg er noget af det vigtigste ved en generel sund og stærk krop, derfor er ryggen også noget af det, som mange med rette har meget fokus på når de træner. Desværre er det langt fra alle, der tager deres sunde træningsvaner med sig over i dagligdagen. Der er nemlig alt for mange, der har kropsholdninger som ødelægger muskulaturen i rygsøjlen.

Der er mange, der har problemer med deres ryg på grund af deres arbejde, hvor de sidder forkert foran skærmen, eller ikke får rejst sig nok op i løbet af dagen. Det er super vigtigt, at man mange gange om dagen får rejst sig op og bliver strukket ud, så man ikke sidder og falder sammen i ryggen.

Det bedste du kan gøre for din ryg, hvis du har et stillesiddende arbejde, er det bedste du kan gøre for din ryg, er at investere i en god kontorstol der støtter lænden og ryggen og så at have et hæve sænke skrivebord, der gør det muligt fordi at stå op og arbejde i nogen tid hver eneste dag.

Optimalt set bør du stå op i minimum 20% af din arbejdstid, hvilket svarer til omkring 10 minutter i timen. Det kan være en god ide at have en alarm på dine telefon sat til, der siger at du skal rejse sig op. Efter nogen tid er det blevet rutine, og så tænker du sandsynligvis slet ikke over det længere – og der er ingen tvivl om, at din ryg vil takke dig for det, og at du vil kunne mærke det.

Du kan finde ergonomiske skrivebord og stole her