Man bruger ofte utrolige mængder tøj på at træne, især i denne årstid. Både strømper, undertøj, bukser, bluse og overtøj skal vaskes efter træning, men det kan være svært at få træningstøjet rent igen. Nogle oplever, at bestemte stykker tøj stadig lugter, og måske endda fælt, selv efter en tur i vaskemaskinen. Derfor giver vi dig her et par tips til, hvordan du bedst muligt holder træningstøjet rent.

Lad tøjet lufttørre

Generelt har meget tøj godt af en masse luft. Med dit almindelige tøj kan du sågar spare en vask ved at lade tøjet hænge på altanen og lufte lidt. Hvis du har trænet let, kan dette trick også bruges, så du ikke slider på tøjet med alt for mange ture i vaskemaskinen.

Selvom du vil vaske tøjet efter hver træning, er det også altid en god idé at lade tøjet lufttørre, indtil det skal i vaskemaskinen. På den måde holder du tøjet så friskt som muligt, så vaskemaskinen ikke skal kæmpe mod jordslåethed og kraftig lugt.

Undgå lugt

Hvis tøjet er kommet til at lugte, er der dog råd for det. Brug for eksempel en halv til en hel deciliter eddike som skyllemiddel. Det holder tøjet blødt og fjerner dårlig lugt, uden at give risiko for parfumeallergi som almindeligt skyllemiddel.

Hvis eddike ikke kan klare sagen, kan du prøve med Rodalon i stedet. Det er et noget skrappere middel, men det er også effektivt.

Dosér vaskemidlet rigtigt

Som med alt andet vasketøj er det også vigtigt, at du doserer vaskemidlet rigtigt. Doseringen kommer både an på vandets hårdhed, tøjets type og hvilken vaskemaskine du har. Derfor skal du læse anbefalingerne grundigt bag på vaskemidlet, og du skal undersøge vandets hårdhed i dit område. Det er også en god idé at forhøre dig i butikken, når du køber en ny vaskemaskine (eller finde kontaktoplysninger på butikkens hjemmeside.)

Hvis du bruger for lidt vaskemiddel, risikerer du, at tøjet ikke bliver ordentligt rent. Hvis du derimod bruger for meget, er det skidt for miljøet og kan efterlade sæberester i dit tøj. Det kan især være problematisk ved træningstøj, som kommer i tæt kontakt med din svedige hud. Det kan nemlig give allergi over for vaskemidlet, og det er bestemt ikke rart.